Wijn, Bier & Sappen

Bier, Wijn & Sappen

Ook hebben wij een collectie bieren en mooie wijnen in ons assortiment, leuk om in een  verpakking cadeau te doen maar ook om een mooi pakket samen te stellen
tezamen met bv. onze nootjes.
Wij hebben o.a. speciaal voor onze klanten de hele range bier van De “Dikke”brouwerij, dit is HET lokale biertjes welke u zeker geproefd moet hebben. Dit proeven kunt u ook doen
bij de Stadsbrouwerij enkele meters naast onze winkel, kijk eens op deze site: https://www.stadsbrouwerijdedikke.nl/
Verder hebben wij ook fantastische wijnen van Jos Rijnaarts en Bon import, deze wijnen zijn speciaal geselecteerd voor u.
Doppio Passo

Doppio Passo Primitivo:

Niet voor niets al jaren een van de best verkochte Primitivo in deze prijsklasse: Doppio Passo Primitivo. Deze Italiaanse wijn uit de streek Puglia, in het Zuiden van Italië, heeft alles wat je mag en wil verwachten van een primitivo. Vol fruit, rijp van smaak en een licht intens karakter. Wauw! Dit zullen je woorden zijn na je eerste slok Doppio Passo Primitivo. Je wil nooit meer iets anders. Alles in deze Italiaanse wijn ademt Italië. Je waant je even in Puglia wanneer je deze fles opent. Je denkt aan de pittoreske dorpjes waar eten en drinken centraal staan. En je raadt het al: ook daar staat de Primitivo op tafel! Want deze prachtige druif heeft deze streek in het zuiden van Italië groot gemaakt bij wijndrinkers wereldwijd!

 

Espargueira

Espargueira:

Deze Portugese wijnen wordt gebotteld in Redondo.
Exclusieve Portugese wijnen! Wij hebben verschillende smaken zoals een frisse witte wijn, tot rode wijnen vol van smaak en karakter. Deze wijnen zijn gemaakt van druivenrassen uit het lekkere warme Alentejo.

De Dikke Bier

Achtergrond informatie:

In de middeleeuwen was bier een echte volksdrank. Mannen vrouwen en ook kinderen dronken bier. Ook omdat gewoon drinkwater niet schoon genoeg was. Uit historische onderzoek blijkt dat Wijk een rijke biergeschiedenis heeft gehad. Vooral toen het z.g. Kuyt of Kuitbier werd gebrouwen op basis van haver. Kuytbier was zo populair dat het in grote hoeveelheden werd geëxporteerd naar andere gebieden en landen. In Wijk concentreerde zich het brouwen in de Achterstraat, dat toen het Brouwersstraatje heette.

Vaca Sagrada

Vaca Sagrada:

VACA Sagrada “Holy Cow” Malbec Reserva Familia Falasco Mendoza | Argentinië. De wijn heeft een intens paarsrode kleur en een bouquet van blauwe bessen, aalbessen, vanille en viooltjes. De wijn is zijdezacht en heeft een zeer goede structuur van fruit gecombineerd met tinten van tabacco. De wijn heeft zich tijdens de rijping 7 maanden op houten vaten verder ontwikkeld. ( Bron Jos Rijnaarts bv)
Vina Las Ninas

Vinas Ninas:

Deze heerlijke Chileense Chardonnay kenmerkt zich door de schone frisheid.
De druiven worden hier handmatig geoogst, en alleen het beste fruit wordt geselecteerd voor vinificatie. De wijngaard beslaan 160 ha in de Colchagua vallei bij Apalta. De bodem, bestaand uit granietzand, zorgt voor een perfecte waterhuishouding!

Lekkerding

Sprankelend Lekkerding:

Een frisse mousserende wijn van Chardonnay en Pinot Noir. Medium droog met een klein zoetje, makkelijk drinkbaar. De elegante moussse in de wijn is zacht en geeft een mooie kracht in de smaak. Heerlijk om mee te borrelen, als aperitief, een gezellig diner en natuurlijk een geweldig cadeau bij iedere feestelijke gelegenheid!

Barefoot

Chardonnay: 

Laat warme lentedagen en de koele herfstdagen met Barefoot Chardonnay eindigen! Onze Chardonnay verenigt honingzoete perzik en verse appels die de wijn een gouden kleur schenken. Onze Chardonnay licht vol met een mild vanillearoma. Gewoon lekker!

Malbec:

Onze Barefoot Malbec staat bekend als een gepolijste, rijke rode wijn van epische proporties. Zeiden we episch? Klopt! Nu weten we dat dat een grote claim is, maar we zijn ervan overtuigd dat onze Malbec de verwachtingen waarmaakt, en meer dan dat.

Sauvignon Blanc:

Voor wijndrinkers die van droge wijnen houden, is de Sauvignon Blanc perfecte keuze. Barefoot Sauvignon Blanc is onze droogste witte wijn en hij zit boordevol zalige zomerfruitsmaken. De combinatie van vleugjes citrusfruit, perzik, peer, nectarine en rijpe suikermeloen zorgt voor een heerlijk frisse, uitzonderlijk smaakvolle wijn.
Oro

Oro Negro:

Een soepele , Argentijnse rode wijn uit 2019, met aroma’s van rood fruit als framboos en bessen. Een fris, fruitig, soepele rode wijn die goed in balans is.
Deze wijn is oa. prima voor bij een goed gebakken biefstuk.

 

Oro Blanco:

Een witte heldere Argentijnse wijn met intense aroma’s van rijpe appels en ananas, gemaakt van chenin blanc en chardonnay druivenrassen.
Een soepele, frisse, fruitige wijn met een verfrissende afdronk. Heerlijk te combineren bij kip of vis.

Niepoort Porto

Niepoort Ruby:

Afkomstig van oude wijngaarden uit de Douro-vallei, heerlijk frisse en fruitige Port wordt in Vila Nova de Gaia gerijpt en gebotteld en hebben gemiddeld een leeftijd van 3 jaar. Kortom een heerlijk Port om zelf van te genieten of om iemand cadeau te doen.

Conde de Lagarinôs:

Mencía: Een aardse rode druif, die wordt verbouwd in Bierzo en Ribeira Sacra, twee regio’s in het Noordwesten van Spanje. De laatste tijd heeft Mencía snel aan populariteit gewonnen. Geweldig als wijn bij het eten, relatief lage zuurgraad, niet te veel maar ook niet te weinig body. Kan behoorlijk boers overkomen met geuren van gestoofde en verse bessen, iets rokerigs-hartigs en een zachtaardige bloemigheid. Wat je erbij eet: Rood geroosterd- en slow gegaard vlees, eend, licht wild, licht gekruide gerechten en kaas. Een tikje riskanter, maar helemaal goed (en ook origineler) mits gekoeld is een combi met vis – gegrilde kabeljauw bijvoorbeeld. ( Bron Jos Rijnaarts bv)
Voga Pinot Grigio

Voga Pinot Grigio:

Gemaakt van druiven die worden geteeld in Venezië DOC in Italië en is een weelderig, elegant voorbeeld van wat de echte Italiaanse Pinot Grigio kan en moet zijn. Aroma’s en smaken van wilde bloemenhoning, gekonfijte limoen en rijpe perzik met een satijnzachte, levendige, droge, lichte body en een knapperige afdronk met tonen van sappige peren. Past goed bij lichte zeevruchten, kipfilet, sushi en heeft de structuur om rijke romige pasta’s en smaakvolle gerechten te weerstaan.

Voga Rosa

Voga Rose:

Rose is gemaakt van druiven die worden geteeld in de beroemde Tre Venezie in Italië en is een aangename, gemakkelijk drinkbare rosé die perfect is om te delen met vrienden. Aroma’s van frambozen macaron, rozenbottels en pioenroos met een satijnzachte, knapperige, droge en toch fruitige lichte tot medium body en een sierlijke, middellange perkamentachtige afdronk zonder eiken smaak. Past goed bij pizza, gerookte Gouda en champignon quesadilla’s, feta, een garnaal, avocado en maïs.

Voga Moscato

Voga Moscato:

Moscato komt uit Noord-Italië, gemaakt van druiven uit Pavia. Met zijn levendige fruitsmaken en heerlijk frizzante-karakter is het een absolute verfrissing in een fles!
Aroma’s en smaken van perzik conserven, oranjebloesem en hartige kruiden met een soepele, matig zoete, licht tot medium body en een tintelende, luchtige afdronk met accenten van wit druivensap zonder eiken smaak. Past oa. goed bij salades en kruidige Aziatische gerechten.

Voga Red Fusion

Voga Red Fusion:

Red Fusion vervoerd je naar de wijngaarden van Italië. Gemaakt van een mix van Cabernet Sauvignon en Primitivo uit Salenento met
Aroma’s en smaken van bosbessen en frambozen schoenmaker, boterachtige notenbroos en vanillestokje met een heldere, droge en toch fruitige medium body, een interessante, lange kersencompote, gekruide meloen, rijpe tomaat en grasachtige aarde afdronk met fijne, taaie tannines en matige eik. Heerlijk bij de bbq.

Marqués De Somera

Marqués De Somera:

Somera Blanco Lichtgele strokleur. Fris aroma waar fruit-, banaan- en citroenaroma’s uitkomen, tegen een achtergrond van bloemtonen die ons doen denken aan aromatische kruiden. Het is een zachte, frisse en zalvende wijn.

Somera Tempranillo:

Kersenrode kleur met een goede intensiteit en diepte. Aroma met zeer intens rood fruit en zoethout. In de mond is het een ronde wijn, evenwichtig en gemakkelijk te drinken. Somera Tinto

Somera Tinto:

Krachtige terracotta rode kleur. Fijn en elegant aroma, met een duidelijke aanwezigheid van rood fruit. Vol en smaakvol in de mond. Het presenteert een breed scala aan suiker- en frambozen tonen. Wijn met structuur, vlezig en evenwichtig.
Dikke Dreun

De Dikke DREUN:

Gebrouwen met een knipoog naar een recept gebaseerd op de ordonnantie van 1495 van Utrecht. Hierin staat dat Kuytbier gebrouwen moest worden met een groot aandeel haver als mout, de grondstof voor bier. De Dikke Dreun is een okerroodgekleurde, ongefilterde Barly Wine met 10,5 % (vol.) alcohol. Naast de grote hoeveelheden lichte en donker gekleurde gemoute gersten is in dit bier ook gemoute haver gebruikt. Dit zorgt voor een zachte romige smaak met subtiele port- en koffietonen én een toets van gedroogd fruit (pruim en abrikoos). In contrast tot de meeste donkere bieren is dit bier matig zoet, volmondig en niet bitter.
Barefoot

Pink Pinot Grigio:

De Barefoot Pink Pinot Grigio heeft een knapperige maar fruitige stijl, smaken van appel, perzik en frambozen.

Pinot Grigio:

Barefoot Pinot Grigio is een lichte wijn met een verfrissende afdronk. Groene appels staan perfect in balans met witte perzik, bloesem en citrusvruchten.

Merlot:

Deze klassieke druivensoort staat bekend voor een volle smaak en haar imposante signatuur. Onze Barefoot Merlot combineert fruitige aroma’s van kers, boysenbes, pruim met een fijn-bittere chocoladenuance. De mokka afdronk wordt aangevuld door een vleugje gerookt eiken en vanille.
Born Rosé

Born Rosé:

Een regelrechte hit in Spanje bij trendy hotspots op Ibiza, Mallorca, Barcelona en nu dus ook genieten van BORN in Nederland. Deze top rosé met temperament wordt gemaakt van de lokale Tempranillo en Garnacha druiven uit de Penedès. Met hints van granaatappel, framboos, bloemen en citroen. Delicate zalm kleur en een mooie neus van vers fruit. ( Bron Jos Rijnaarts bv)

Born Rosé:

Een regelrechte hit in Spanje bij trendy hotspots op Ibiza, Mallorca, Barcelona en nu dus ook genieten van BORN in Nederland. Deze top rosé met temperament wordt gemaakt van de lokale Tempranillo en Garnacha druiven uit de Penedès. Met hints van granaatappel, framboos, bloemen en citroen. Delicate zalm kleur en een mooie neus van vers fruit. ( Bron Jos Rijnaarts bv)
Appassimento

Appassimento Rosso Passito:

De Appassimento is het resultaat van de allerbeste druiven die de streek Salento in Zuid-Italië oplevert, die laat worden geoogst en daarna weken worden ingedroogd. Dit gebeurt in een zogenaamde ‘fruttaio’. Een perfect geventileerde droogkamer, waar de druiven op matten van bamboe of in bakken, tot een derde van hun vocht verliezen.
Farmers of Wine

Farmers of Wine Rosso:

Afkomstig van kleine ambachtelijke wijnboeren uit Zuid-Italië. Gemaakt van Negroamaro en Primitivo Appassito druiven. Verrassend vol van smaak, warmbloedig en kruidig met een zachte afdronk. De wijn is voorzien van een gerecyclede papieren wikkel die dient als etiket.
Big Coq

Big Coq:

Deze wijn wordt biologisch gemaakt (echter zonder certificering) door ambachtelijke wijnboeren uit de Vaucluse, een prachtige streek in het zuiden van Frankrijk. Aan de voet van De Dentelles de Montmirail, ook wel de ‘bewonderenswaardige berg’ (Mons mirabilis) genoemd. De Dentelles steken hoog boven de wijngaarden uit en zijn een sieraad voor het Provençaalse landschap.

Gemma di Luna

Gemma di Luna:

Moscato is een wijn met een verfrissende bubbel gemaakt van premium druiven uit Piemonte, Italië. Heerlijk bij kaas gerechten, desserts en charcuterie schotels maar zeker ook als aperitief.

Ook de Pinot Grigio is een frisse wijn gemaakt van de beste druiven welke zijn geteeld in Delle Venezië,Italië. Goed te combineren met zeevruchten, kip en zelf bij Crème Brûlée en pannenkoeken met mascarpone.

Café Terrasse

Caffé Terrasse:

Een heerlijk Frans trio, leverbaar in rood,wit of als rose. Alle smaken goed combineerbaar bij diverse gerechten of als aperitief.

Cape Jazz

Cape Jazz Lightly Sparkled Shiraz:

Absoluut niet je alledaagse wijn! Een licht bruisende rode Shiraz. Licht fruitig en laag in de alcohol. Niet vergeten altijd gekoeld te drinken!
Dikke MAAi

De Dikke MAAi:

is een ongefilterd Kuytbier met 6,5% (vol.) alcohol. De kleur is afhankelijk van het seizoen en varieert van licht tot iets donkerder rood. De Dikke MAAi is uniek in smaak, niet alleen door de grote hoeveelheid haver maar vooral door toevoeging van puur kersensap van de Maaikers. Deze dankt haar naam aan de hooi- of maaimaand juni. Dit kersenras werd vroeger het meest geteeld in de Kromme Rijnstreek en wordt gezien als de koningin onder de kersen.
Dikke Opa

De Dikke OPA:

is daar ontstaan waar de Indiëvaarders de Krommerijnders kruisten. De Indiëvaarders stonden bekend om hun bieren gebrouwen met veel hop teneinde de houdbaarheid van het bier te verhogen op hun lange reizen. Deze staan bekend als zogenaamde India Pale Ales, ook wel IPA’s. De Krommerijnders uit Dorestad vervoerden Kuytbier, gebrouwen volgens de ordonnantie van 1495 van Utrecht. Hierin staat dat Kuytbier gebrouwen moest worden met een groot aandeel haver als mout, de grondstof voor bier. In 2018 kruisten deze twee historische bieren in Wijk bij Duurstede, met de Dikke OPA (Oat Pale Ale) als gevolg.
DikWitje

DikWitje:

is gebrouwen met een knipoog naar een recept gebaseerd op de ordonnantie van 1495 van Utrecht. Hierin staat dat Kuytbier gebrouwen moest worden met een groot aandeel haver als mout, de grondstof voor bier. DikWitje is het zesde bier in het vaste assortiment van Stadsbrouwerij de Dikke. Het is een ongefilterd licht-troebel 3-granen bier gebrouwen met gerst, tarwe en natuurlijk haver. Kenmerkend voor een witbier is de lage bitterheid, de blonde kleur en het iets hogere koolzuurgehalte. Vaak worden sinaasappelschillen en korianderzaad toegepast voor de specifieke kruidige en frisse witbiersmaak, zo ook in ons bier.
Dikke Dreun

De Dikke DREUN:

is gebrouwen met een knipoog naar een recept gebaseerd op de ordonnantie van 1495 van Utrecht. Hierin staat dat Kuytbier gebrouwen moest worden met een groot aandeel haver als mout, de grondstof voor bier. De Dikke Dreun is een okerroodgekleurde, ongefilterde Barly Wine met 10,5 % (vol.) alcohol. Naast de grote hoeveelheden lichte en donker gekleurde gemoute gersten is in dit bier ook gemoute haver gebruikt. Dit zorgt voor een zachte romige smaak met subtiele port- en koffietonen én een toets van gedroogd fruit (pruim en abrikoos). In contrast tot de meeste donkere bieren is dit bier matig zoet, volmondig en niet bitter.

Krachtsappen:

Al onze Krachtsappen zijn puur en ongezoet. Ze staan in het teken van de functionele eigenschappen van groente en fruit. Naast een gezonde leefstijl kunnen onze Krachtsappen een wezenlijke bijdrage leveren aan jouw welbevinden. Zorg beter voor jezelf met de Krachtsappen van Schulp.

Sappen:

Onze sappen zijn altijd troebel en puur natuur. Wij voegen daar niks aan toe. Zo blijven onze sappen zo dicht mogelijk bij de smaak van het fruit waarvan het geperst is.