Pinda’s

Pinda's

In tegenstelling wat vaak gedacht wordt, zijn pinda’s geen noten, ze heten dan wel aardnoten, olienoten maar behoren tot de peulvruchten. Pinda’s zijn niet alleen lekker maar zitten ook vol vitamines & mineralen, verder bevatten ze veel onverzadigd vetzuur hetgeen weer een positieve bijdrage levert in de strijd tegen hart/vaatziekten.

Ook pinda’s kun je goed in/bij gerechten gebruiken! Wij hebben alleen de beste pinda’s, de echte Amerikaanse XXL pinda’s, zowel (0n)gezouten en met heerlijk provinciaalse kruiden.

XXL Pinda's

De pinda komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika.

Al meer dan 3.500 jaar geleden gebruikten de Inca’s de pinda’s als voedsel dat ze meegaven aan de doden voor in het hiernamaals. De Spaanse ontdekkingsreizigers namen de pinda’s mee naar Spanje en van daaruit werden ze verspreid over Azië en Afrika. De pinda werd een populair gewas, vooral in Afrika waar men zelfs dacht dat de pinda een ziel had. Vanuit Afrika werd de pinda via slavenschepen in de VS geïntroduceerd. Daar steeg de consumptie van pinda’s vooral onder invloed van de Burgeroorlog van 1860, toen zowel het Zuidelijke als het Noordelijke leger inzagen hoe waardevol de pinda was.

Suikerpinda's

Suikerpinda’s:

Grote, uit China afkomstige suikerpinda’s, ambachtelijke gebrand, gesuikerd en gekleurd, daarna worden ze geroosterd en gekoeld. Herkomst: China
Wasabi Pinda's

Wasabi pinda’s:

Wasabi Pinda’s van zijn pittig van smaak. De heerlijke Amerikaanse xxl pinda’s hebben een coating van een  laagje wasabi, wat een heerlijk krokante pinda met wasabi smaak als eindproduct maakt. Deze pittige pinda is alléén voor de die-hards!
Vliespinda's

Vlies pinda’s:

Ze staan in de schijf van vijf en dat is niet voor niks. De pindaplant wordt ook wel de meest voedzame plant ter wereld genoemd.  Ze hebben de eigenschappen van noten maar zijn peulvruchten. Ze bevatten goede vetten, eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Soms wordt gezegd dat pinda’s met vlies gezonder zijn dan zonder vlies.